reede, 28. märts 2008

Aimee Mullins










Sõpruse kinos USA kunstifilmide nädalal linastunud Matthew Barney filmis CREMASTER 3 kohtasin ühe imelik-imelist naistegelast. Kord kandis ta allpool põlvi läbipaistvaid plastmasssääri, kord kitsenesid need kõver-graatsilisteks gepardijalgadeks... Siis vaevasin pead küsimusega- on see mingi eriefekt või ongi leitud spetsiaalne näitlejanna, kelle jalad on altpoolt põlvi amputeeritud?

Uurisin järele- USA meedias hiilgabki niisugune jalaproteese kandev näitlejanna- Aimee Mullins (sünd. 1976), keda ajakiri People on määranud maailma 50 kauneima inimese hulka.
Mis veel põnevam- Aimee mullins tipib kergejalgselt moelavadel ja tegeleb kergejõustikuga. 1996.aastal püstitas ta Paraolümpiamõngudel rekordi kaugushüppes ja 100 meetri jooksus. Samuti on ta praegune president organisatsioonis nimega Women's Sports Foundation.

Ta on näidelnud mitmes linateoses, näiteks etles ta reporterit filmis World Trade Center ja Agatha Cristie mõrvamüsteeriumis Five Little Pigs.
Ja mida kõike veel... Sitke hakkaja!

2 kommentaari:

konnula contra ütles ...

Need jooksuproteesid on juba nii vinged, et kui üks proteesimees tahtis olümpiale pärisjooksjatega võidu jooksma, pandi sellele veto pääle. Ma nime ja maad ei mäleta.

Kristina Viin ütles ...

Jeei. Ja kindlasti maksavd need roppu raha.

      Johannes Klimakusest, “Vooruste redelist”, pisarate annist ja armastusest   Kristina Viin           Õigeusu müstiline te...