pühapäev, 11. aprill 2010

Kaks naist

Naine kohvikus

Üks naine istus kohvikulauas. Millises kohvikus, seda ma ei mäleta ja tema nägu ma ka ei mäleta. Ilmselt tal ei olnudki nägu. Seal kohvikus oli kaks inimest. Mina ja see naine. Sel hetkel kui meie pilgud kohtusid, lasi ta lihtsalt peeru. Pikalt ja mõnuga.

Naine voodis

Üks teine naine lamas üksinda voodis ja ootas und. Aga und ei tulnudki, kuigi ta oli väga väsinud, ta pea oli muredest paks ja tervis ka kehvavõitu. Umbes kella seitsme ajal hommikul hakkas ta naerma. Ta naeris oma mõtte üle üleni peeretavast naisest. Ta naeris umbes 10 minutit, siis tõusis üles ja läks kartuleid koorima.


(Paistab, et Harmsi surematu hõljuv vaim on ka mind üles leidnud. Harms oli tõesti, aasta aega tagasi umbes samal ajal mu ainus mõistlik elumõte kui ma selle Harmsi- etendusega tegelesin. Ja ma olen väga tänulik, et ta elas ja kirjutas.)

4 kommentaari:

ilves@metsas.ee ütles ...

ühel ööl kukkusin ma voodist maha ning avastasin seejärel, et olen jäänud maailma üksi. õnneks see siiski päris nii ei olnud, sest toanurgas tumeda mütsaku ääres paistis rida tillukesi heledaid varbaid, kaks normaalkomplekti kõrvuti, kümme (ma kaalusin, et kas kirjutada numbriga, aga ei, need varbad olid kõike ilusamad väljendused maailmast üldse ning seetõttu väärivad sõnu)ausat lõpetust sellest, mis pealaest algab ja millest me kunagi lõpuni aru ei saa, sest me kardame hirmu. hea hakkas, ja veidi hiljem, juba hoopis teises toas ja korteris, kuid sellel samal toredal planeedil, leidsin ma roboti alt nurgast, nih, nüüd ei oska enam midagi kirjutada, aga ega teie, väetid kommentaarilugejad, ei peagi olema, või siis muidugi, jah, küll, liiatigi tuleb mul kohe sõnakinnituskasti toksida sõna uncel. ma armastan teid!

Kristina Viin ütles ...

Me kardame hirmu, jah. Aapo, tänu sellele, et sina olemas oled ja oled mulle üks väga armsaid inimesi, on minu elus palju rohkem soojust ja kindlust ja armastust. Aitäh.

Kristina Viin ütles ...

"need varbad olid kõike ilusamad väljendused maailmast üldse"

see on nii ilusti mõeldud, et see ei lähe mul elu lõpuni meelest. et aapo võib kellegi varvastest niimoodi mõelda mõnikord. :)

Kristina Viin ütles ...

kõige, st

      Johannes Klimakusest, “Vooruste redelist”, pisarate annist ja armastusest   Kristina Viin           Õigeusu müstiline te...