esmaspäev, 20. oktoober 2008

Reedel etendati FERRODRUMis perfokaid. Ühtlasi avati näitus "Abi kosmosest". Kõige vingema performance' iga sai hakkama Aive Kalmus, kes tuletas meelde vana vahvat arvutimängu, kus hunt korviga mune püüab.
Kahest laes olevast avausest lendas kümne minuti jooksul alla 300 toorest kanamuna, mida siis kunstnik, hundikõrvadega gaasimask peas, meeleheitlikult korvi püüda üritas. Loomulikult kukkus enamus mune põrandale lödiks ja need vähesed, mille Aive kinni napsas, venisid kollaka ilana korvipõhjast läbi. Publik oli naerukrampides, minagi pühkisin silmanurgast pisaraid.

Ah jaa. Samal õhtul sõi Raatuse Comarketi juures olev pangaautomaat mu kaardi ära.


Laupäeval toimus Kirjanike Majas Vaino Vahingu mälestuspäev.Psühhiaater Mehilane leidis, et Vahingu leivatöö käis talle üle jõu, loovisikule omase tundlikkuse, siiruse ja avatuse tõttu. Üle jõu mitte selles mõttes, et ta oleks kehv arst olnud, vaid selles, et filoloogi vms haridus oleks talle paremini sobinud. Samuti leidis ta, et painavas tunnustusevajaduses piinlev Vahing põdes kroonilist depressiooni, mida talle aga kunagi ei diagnoositud, küll aga paljut muud, alkoholismi näiteks.
Ivar Põllu arvas, et Vahingu tekste ei tahetud omal ajal eriti etendada, sest need tundusid sellel roosakashallil nõukaajal liiga segased. Tänapäeval aga olevatki kõik head etendused eeskätt segased, selles mõttes oli Vahing ajast ees.
Vahingu viimane naine kiitis Jüri Arrakut, kuna Vaints oli elukaaslasele tunnistanud, et justnimelt Arrakut oli ta oma parimaks sõbraks pidanud.



Ja minu väikesed tülid.


1 kommentaar:

konnula contra ütles ...

ma mõtlesin, et see hundimäng pidi ära lõppema hiljemalt pärast kuuenda muna kaotamist, 200 ja 500 peal küll läksid vead nulli
minu rekord oli üle 13000 punkti, mis võttis 2 tundi aega

ajah, muidugi tuleb arvestada, et ükskõik kui ruttu mäng lõppes, sai kohe uut alustada

nii et selline skeem oli üsna realistlik
mul oleks küll jõuline nostalgialaks selline esitus olnud

      Johannes Klimakusest, “Vooruste redelist”, pisarate annist ja armastusest   Kristina Viin           Õigeusu müstiline te...